V predavanju nam bo Marija Merljak, avtorica in soavtorica štirih priročnikov o zdravi prehrani, razkrila marsikatero nejasnost glede tega, katera je tista hrana, ki zagotavlja boljše delovanje želodca, črevesja, ledvic in jeter, čisto ožilje in krepko srce in katera hrana nam bo pomagala do zdravih kosti in boljše gibljivosti. Med drugim nam bo pojasnila, zakaj je dobro jesti ocvirke, se ne pretirano izogibati jajcam, maslu, polnomastnemu mleku in kozarcu ali dvema dobrega vina. V knjigi so združeni tradicionalno znanje in izkušnje naših prednikov z najnovejšimi raziskavami in dognanji različnih strok.
Marija Merljak je univerzitetna diplomirana inženirka živilske tehnologije. Vrsto let že deluje na področju svetovanja za zdravo prehrano. Na nacionalni televiziji pripravlja svetovalne oddaje o zdravi prehrani, išče bisere prehrane v starih tradicionalnih jedeh, v naši kulinarični dediščini … Poleg televizije ima svetovalne oddaje na več radijskih postajah, od nacionalne do regionalnih, redno objavlja svoje prispevke v revijah in časopisih in veliko predava po društvih, zdravstvenih ustanovah, domovih za ostarele in po šolah različnih ravni in profilov. Tokrat bo svoje bogato znanje delila z obiskovalci knjižnice v Radljah.